Välkommen till mitt gröna kök

En godare, grönare och mer passionerad matupplevelse.

Vad blir nästa måltid? En återkommande fråga jag ställde vid middagsbordet hemma hos mamma och pappa. Min kärlek till mat kommer utan tvekan från hemifrån. Och från skogen.

Jag minns när jag i tidig ålder fick äran att följa med min naturälskande morfar ut på diverse äventyr i dalslands skogar och sjöar. Uppe i ottan begav vi oss ut i hans eka och lade fiskenät, vilket kunde ta flera timmar då vi i samma stund skulle beskåda naturens stillhet. Vi fiskade, spatserade i skogen, hälsade på rävar och kröp på knä för att handplocka det där guldet från skogen.
Kantareller, lingon och blåbär är basen i mitt skafferi och att ta tillvara på naturen och allt vad skogen ger blev fröet till min passion.
I hela min uppväxt har maten varit en naturlig del av mitt liv. En kockutbildning på restaurangskolan och en rad olika erfarenheter inom restaurang, skolkök, café och catering är grunden till där jag är idag.

Ett stort antal matresor och matupplevelser senare växte intresset ännu mer för naturlig, ekologiskt och oprocessad mat. Det gröna och växtbaserade köket övertygade mig och gav mig en rejäl utmaning. En utmaning jag är evigt tacksam för att jag antog, och den gav mig så mycket mer möjligheter och upplevelser än jag någonsin kunde ana.
År 2015 var jag med och öppnade upp Berit & Elvy i Kungsbacka, en ekologisk restaurang. Intresset för den gröna maten var stort och det ville vi dela med oss utav. Det växtbaserade köket blev min livsstil och något annat var svårt att gå tillbaka till. Det naturliga ger mig kraft och energi, jag mår bättre i kropp och själ samtidigt som vår moder jord njuter.

Nu börjar en ny resa och jag ser väldigt mycket fram emot att dela min passion för mat med dig!

Kontakt

Vill ni ha grön mat till ert event? En matlagningskurs? Yogaretreat? Möhippa? Grilla grönt? Har ni egna förslag så tveka inte att höra av er så skräddarsyr vi ett paket som passar er.

Not readable? Change text. captcha txt