Ibiza I´m in love

 I Okategoriserade

För andra gången i år är jag hemkommen från Ibiza. Jaha, så du var på partyresa? Neeeej. Ibiza är så mycket mer än så. Denna magiska spanska ö, bortom det där pulserande stadslivet, finns en oslagbar miljö med vackra landskap och ett utmärkt paradis för en organic lover som mig 🙂 Min vän Camilla Amundsson (www.reflectivespace.se), och numera samarbetspartner, frågade mig tidigt i år om jag ville vara en del av hennes nyskapade ”The Love Tribe” – An empowering circle of trust. Laga mat till en grupp av härliga kvinnor under en vecka i en vacker miljö med oslagbart goda råvaror? Vilken grej, såklart jag ville följa med!

Jag är så tacksam för att jag fått uppleva två veckor på Casa Lakshmi Luz strax utanför Sta Eulalia. Det var ren lycka att få uppleva denna plats, skapa maträtter utifrån vad för råvaror som fanns på de ekologiska odlingarna ett stenkast bort från vårt Casa.

Önskemål om lite recept från maträtter som lagades på Casa Lakshmi Luz kommer här. Lycka till från hon i Tv-rutan 😉

 

Cashewyoghurt med hallon & citron

2 dl cashewnötter + mycket vatten till blötläggning
Ca 2 dl vatten
Skal och saft från en ekologisk citron (ca 1,5 msk)
Vaniljpulver
3 urkärnade dadlar
1 dl kokade hallon

Gör så här:
1. Blötlägg cashewnötterna i minst 8 timmar, gärna över natten i kylskåp eller i rumstemperatur.
2. Häll av vattnet och mixa nötterna med nytt kallt vatten i 2- 5 minuter i en stark blender (700W stark motor räcker för att få len och slät yoghurt men gärna starkare). Om det behövs, anpassa konsistensen med lite extra vatten. Tillsätt försiktigt lite i taget så att konsistensen inte blir för lös.
3. Mixa ner citron, vanilj, dadlar och hallon och smaka av tills du får den rätta syran och sötman.
Servera med en crunchy granola, bär och frukt. Den håller ca 3-4 dagar i kylskåp.

Cashewyoghurt med hallon & citron

Spirulina-smoothiebowl

1 skivad, fryst banan
1/2 avokado
1 kopp skivad, fryst mango och ananas
Krämig kokosmjölk
1/2-1 tsk blå spirulina i pulverform

Mixa allt till en krämig konsistens. Smaka av, toppa med kokos, bär, frukt. More is more 😉 Servera direkt och njut.

Blå Spirulina Smoothie-bowl

Chiapudding med apelsin & kardemumma

2 dl havregryn
2 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk kanel
Skal och saft av en apelsin
vaniljpulver, agavesirap

Blanda alla torra ingredienser i en skål först. Tillsätt mandelmjölken och vispa emellanåt. Smaka av och låt stå i kylen över natten.

Bakad havregröt

6 dl havregryn
6 äpplen, finhackad/rivet
6 krm bakpulver
6 ägg
6 dl vatten
1 tsk salt
Hackade nötter/frön
3 krm vanilj
2 tsk kanel
kokosolja till form
agavesirap att ringla över

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en ugnsfast form med kokosolja. Blanda ihop alla ingredienser och lägg i form. Ringla över agavesirap och grädda ca 45 min i ugn tills det blivit en knäckig yta.
Servera med äpplekompott och mandelmjölk.

 

Chokladbollar ca 18 st

4 dl havregryn
14 dadlar
6 msk kokosolja
1 dl kokos
2 krm vanilj
2 krm salt
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe

Mixa allt i en matberedare. Rulla i kokos eller rostade sesamfrön.

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt