Välkommen!

 I Catering, Okategoriserade

Välkommen till min gröna plats.
Det är mycket som händer just nu och med denna sida hoppas jag kunna dela med mig av gröna uppdrag jag får, favoritrecept och tankar kring maten jag älskar. En hel del roliga projekt har pågått i vår, dels på min härliga arbetsplats Skårs Gård där vi startat upp grön vegobrunch, och
för egen del i mitt nystartade bolag. Sommaren är igång och detsamma vad gäller festliga tillfällen såsom bröllop, fester, studenter och annat som ska firas.

Tidigare i vår fick jag ett uppdrag att ordna vegansk buffé till en 60-årsfest. Snittar bestod av avocado-mangoceviche, tofuskagen-toast och crostini med kantarellkräm, lingon och timjan. Därefter dukades det upp en buffé med nässelsurdegsbröd, kryddkrassehummus, våriga sallader, pepparrotsfärskost, frittata, fyllda auberginedolmar, ramslökskräm och paprikasås. Till dessert önskades en chokladig rätt, gärna med hallon, och gärna med lakrits. En riktigt god kaka som serverades med vispad kokosgrädde. Recept på den kommer här:

Vegansk chokladtårta med hallonfyllning & lakritstryffel

100 g mjölkfritt margarin
100 g mörk choklad
1,5 dl kokossocker
1/2 tsk havssalt
3/4 dl kakao
3 dl bovete/teffmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 dl växtbaserad grädde
1 dl växtbaserad mjölk
2 msk agavesirap

  1.  Klä en rund springform med bakplåtspapper och smörj kanterna med kokosolja eller margarin. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen och margarin på svag värme.
  3. Blanda de torra ingredienserna.
  4. Rör ner grädde, mjölk och sirap i chokladblandningen och därefter chokladblandningen med de torra ingredienserna
  5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 25 min. Den ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
  6. Värm 1 pkt frysta hallon. Fördela dem över kakan.

Lakritstryffel

100 g mjölkfritt margarin
2,5 dl växtbaserad grädde
300 g mörk choklad
1 tsk vanilj
1 msk agavesirap
2 msk lakritspulver

1. Värm grädde och margarin. Hacka mörk choklad och blanda i försiktigt. Rör ner vanilj, agave och lakrits.
2. Häll över blandningen över kakan och låt stå i kyl i 2 h.
3. Servera med vispad kokosgrädde.

Chokladtårta, hallon -och lakritsfyllning med kokosgrädde

Vattenkrasse

Vegansk buffé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För ett par veckor sedan bjöd min vän Sandra in mig till hennes workshop Soulful Coffe. Sandra driver Soulful by Kosk http://www.soulfulbykosk.se
och är precis som jag, en grön matälskande själ. Under några timmar ägnade vi oss att prata om hur maten och ätandet påverkar oss själsligt. Ett uppskattat event vi kommer ha igen. Självklart bjöds det på fika. Avocadomackor, blåbärssmoothie med kardemumma, regnbågsspett, havrebollar, tryffelbitar och bananbröd. Recept på bananbrödet kommer här:

4-5 mogna bananer
3 msk kokosolja
Lite riven kokos
3 dl bovetemjöl
1 dl rostade solroskärnor
3 dl bovetemjöl eller teffmjöl/bovetemjöl
1/2 dl kakao
0,75 dl agavesirap
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. lite vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform med kokosolja och skaka runt lite riven kokos. Mixa de mogna bananerna slätt och fluffigt i en matberedare.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, blanda i bananfluffet och späd ev med lite vatten om smeten känns för tjock. Häll i smeten i den smorda formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min. Testa med en provsticka så att stickan är torr. Då är den klar.

Låt brödet svalna på galler. Skiva upp och ät som det är. Eller ännu godare, rosta det och bred på ditt favoritjordnötssmör. Njut

 

Bananabread

Soulful by Kosk

 

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt